Opbouw Smartbox

Tekening Smartbox

  • 1. 25mm sandwich wanden
  • 2. Aluminium profielen
  • 3. Aluminium onderframe
  • 4. Speciaal achterkader
  • 5. LED achterverlichting
  • 6. Zijafscherming links en rechts
  • 7. PVC spatschermen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat is er zo slim aan de Smartbox?

 

 

 

Tijd om in te zoomen op de filosofie achter de Smartbox. De naam zegt het al, een box, die slimmer geconstrueerd is dan gebruikelijk. Het resultaat is een lichtgewicht laadbak, die ook nog ontzettend degelijk is. Daarnaast streven we naar een fraaie afwerking, want het gaat immers om uw visitekaartje op wielen.

Bij de ontwikkeling van de Smartbox is het gewicht altijd leidend geweest. Daaruit ontstond een zoektocht naar nieuwe materialen en manieren om deze op een degelijke manier toe te passen. Een laadbak kan immers van karton zijn, heerlijk licht, maar na de eerste windvlaag is er niets van over. Naast degelijkheid denken we ook aan duurzaamheid. Bijna de gehele box is recyclebaar en voor de verlichting is alleen LED-techniek gebruikt.

Waar zit dan die innovatie?
Alleen de beste materialen zijn goed genoeg. Zo gebruiken we in het onder-frame en de profielen aluminium.  Waar anderen vaak nog staal toepassen, kiezen wij voor RVS, bijvoorbeeld in het achter-kader. Voor de verlichting maken we uitsluitend gebruik van Hella LED en de wanden die we gebruiken hebben als belangrijkste grondstof gerecyclede PET-flessen.

Dankzij de slimme constructiemethode hoeven we geen lat-om-lat betimmering te monteren. Houten bindlatten zijn onnodig zwaar en voor de stevigheid van de bak niet meer noodzakelijk. Wij geven de voorkeur aan kunststoffen en moderne rails om de laadbak te beschermen en lading te zekeren.

Ook onze lichtgewicht vloer (50kg lichter dan traditioneel hout) verdient zichzelf terug. Een lager brandstofverbruik en meer lading meenemen op een bezorgroute levert u iedere werkdag een besparing op.